apicultura

forum
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Echipamentul de protecţie al apicultorului

Go down 
AuthorMessage
mihai badea [Constanta]
Admin


Posts : 133
Join date : 2009-03-03
Age : 34

PostSubject: Echipamentul de protecţie al apicultorului   Thu Mar 05, 2009 9:01 am

Echipamentul de protecţie al apicultorului Din această grupă de echipament apicol fac parte: masca apicolă, şalopeta sau geaca, cizmele şi mănuşile apicole

mască apicolă. Masca apicolă este folosită pentru protejarea capului, feţei şi, în special, a ochilor de înţepăturile albinelor. Este realizată din materiale diferite (metal, ţesătură, plasă de sârmă sau plastic) şi are forme diferite. Poate fi exclusiv din metal (plasă de sârmă de formă ovală cu marginile întărite într-o ramă de tablă cositorită de care se prinde o pânză ce protejează capul şi gâtul - nerecomandată pe timpul verii, când este foarte cald se încălzeşte excesiv) sau poate fi formată din două piese separate (pălărie din pânză sau plastic prevăzută cu cârlige pe margine de care se prinde voalul din ţesătură de material textil cu ochiuri de 2,5mm. Valul, la unele modele, este întărit pe margine şi este pliabil.).
şalopetă . Şalopeta este confecţionată dintr-o singură piesă de pânză, este de culoare albă şi are la încheiaturi, la mâini şi picioare elastice care strâng materialul pe lângă corp pentru a nu permite pătruderea albinelor. Geaca oferă protecţie doar de la brâu în sus, pe lângă gât are fermuar prin care se poate ataşa o mască.
. Cizmele apicole sunt din cauciuc şi protejează picioarele de înţepăturile albinelor.
mănuşi apicole . Mănuşile apicole sunt fabricare din cauciuc subţire sau piele fină. Unele modele, pentru o mai bună protecţie a mâinii şi antebraţului, au ataşat material textil ce ajunge până aproape de cot, prevăzut la capăt cu elastic. Mănuşile apicole sunt utile pentru cei care sunt sensibili la înţepăturile de albine în zona mâinii sau primăvara şi toamna, în general în perioadele lipsite de cules, când albinele sunt foarte agresive.
Back to top Go down
View user profile http://apicultura.forumotion.net
 
Echipamentul de protecţie al apicultorului
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
apicultura :: Unelte Apicole-
Jump to: