apicultura

forum
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Adăposturile folosite în efectuarea diferitelor lucrări apicole

Go down 
AuthorMessage
mihai badea [Constanta]
Admin


Posts : 133
Join date : 2009-03-03
Age : 34

PostSubject: Adăposturile folosite în efectuarea diferitelor lucrări apicole   Thu Mar 05, 2009 9:03 am

Adăposturile folosite în efectuarea diferitelor lucrări apicole sunt: cabana apicolă, cortul apicol precum şi camerele de extracţie a mierii şi de depozitare a recipientelor cu miere.

cabană apicolă . Cabana apicolă este un adăpost ce se execută din panouri demontabile din scânduri de lemn sau bucăţi de placaj, PFL, etc., şi este folosită îndeosebi în pastoral, pentru extragerea mierii, depozitarea diferitelor unelte şi recipiente (bidoane de miere, dălţi apicole, nuclee, etc.) precum şi pentru cazarea apicultorului pe timpul pastoralului. Ferestrele ei sunt acoperite cu plasă de sârmă pentru a împiedica pătrunderea insectelor, a albinelor, muştelor şi ţânţarilor. Dată fiind multitudinea utilizărilor acestui adăpost, în cabana apicolă trebuie menţinută în permanenţă o stare de curăţenie, de igienă.
cort . Cortul apicol se foloseşte la examinarea coloniilor de albine în perioadele în care este pericol de furtişag sau la adăpostirea apicultorului pe timpul efectuării pastoralului. Are forme şi dimensiuni diferite şi este confecţionat, de regulă, din material textil impermeabil.
cameră de extracţie a mierii . Camerele de extracţie a mierii sunt camere special amenajate care adăpostesc utilajele de extragere, filtrare şi maturare a mierii. În aceste camere trebuie respectate cu stricteţe normele de protecţie a muncii şi de igienă, de aceea se supun autorizării de către inspectorii sanitar-veterinari.
depozit butoaie miere . Camerele de depozitare a recipientelor cu miere sunt camere folosite în regim de depozit, în care se păstrează pentru o perioadă, până la comercializare, butoaiele sau bidoanele cu miere. De asemenea în aceste camere trebuie respectate normele sanitar-veterinare privind igiena dar şi normele privind prevenirea şi stingerea incendiilor.


prima pagină api-manual inventar apicol sus
Back to top Go down
View user profile http://apicultura.forumotion.net
 
Adăposturile folosite în efectuarea diferitelor lucrări apicole
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
apicultura :: Unelte Apicole-
Jump to: