apicultura

forum
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 VARACHET - VARACHET FORTE

Go down 
AuthorMessage
mihai badea [Constanta]
Admin


Posts : 133
Join date : 2009-03-03
Age : 34

PostSubject: VARACHET - VARACHET FORTE   Tue Mar 03, 2009 1:58 pm

Varachet un medicament folosit in combaterea varroozei,aprobat si folosit in Romania de mai multa vreme,avand ca substanta activa amitraz-ul.
Se administreaza mai multe tratamente familiilor de albine,pe tot parcursul sezonului activ.Cele mai eficiente tratamente se fac toamna cand in stup nu mai exista puiet capacit.O schema de tratare clasica este urmatoarea : un tratament primavara cand albinele isi incep activitatea , un tratament la 10 zile dupa primul , un tratament dupa extragerea mierii de salcam , un tratament in luna august dupa extragerea mierii de floarea soarelui.Toamna se mai fac 3 tratamente in septembrie si octombrie,cu 7-10 zile interval intre ele,din care ultimul (foarte important) in lipsa puietului capacit.
Mod de administrare , dozaj : se folosesc 2 picaturi de substanta activa/corp multietajat , 3 picaturi/corp Dadant , 4 picaturi/corp orizontal.Dozajul se refera la volumul delimitat de diafragma intr-un stup.Se impregneaza benzile(in prealabil ondulate) cu substanta activa corespunzatoare volumului si asezate pe mici gratare de sarma se introduc aprinse in stup.Urdinisul se tine inchis 15-20 min.
Conditii de indeplinit : temperatura mediului min. 12 grade C,arderea completa si fara flacara a suportului,etansarea perfecta a stupului,masuri de precautie sporite pentru apicultor deoarece inhalarea produsului este nociva.
Aprecieri finale : in ultimii ani eficacitatea Varachetului a scazut in unele cazuri.Mult mai indicata este folosirea medicamentului Varachet Forte,care este o formula imbunatatita(s-a adaugat o noua substanta).O eficacitate marita a Varachetului se constata cand tratamentul este urmat de folosirea Mavrirolului.
Back to top Go down
View user profile http://apicultura.forumotion.net
 
VARACHET - VARACHET FORTE
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Recommended Preamps for the ST-70

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
apicultura :: Tratamente pentru albine-
Jump to: