apicultura

forum
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Butelia de dioxid de carbon

Go down 
AuthorMessage
mihai badea [Constanta]
Admin


Posts : 133
Join date : 2009-03-03
Age : 34

PostSubject: Butelia de dioxid de carbon   Thu Mar 05, 2009 8:50 am

Butelia de dioxid de carbon este o butelie de oţel ce conţine dioxid de carbon necesar "adormirii" mătcilor supuse intervenţiei de inseminare.

tub coSe foloseşte dioxidul de carbon deoarece acesta are un efect asupra mătcilor de amorţire, de pierdere a cunoştinţei, astfel mătcile sunt docile în timpul intervenţiei, liniştite şi permit astfel introducerea fără probleme a acului siringii de inseminare în vagin. Presiunea dioxidului de carbon care intră în tubul în care este fixată matca trebuie să fie constantă şi cantitate de CO2 bine dozată, o cantitate de dioxid de carbon prea mare administrată mătcii dintr-o dată putând avea efecte negative, de durată.

De aceea buteliile de CO2 folosite la inseminare sunt, în general, de dimensiuni mici (nu este necesar prea mult gaz), şi sunt prevăzute cu regulator de presiune.

Cantitatea de bioxid ce iese din tub poate fi verificată într-un vas cu apă, frecvenţa de formare a bulelor în apă fiind un indicator empiric, dar eficace, al debitului de CO2 expulzat.
Back to top Go down
View user profile http://apicultura.forumotion.net
 
Butelia de dioxid de carbon
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Lt1 long crank?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
apicultura :: Inseminarea artificială-
Jump to: